hh
 
   
Tilbage til nyheder  
 

Kulturbærer

 
Skrevet af Eric Knipper
 

Germania er blevet anmeldt på Bogrummet, og min vinteroffensiv 2016 er i gang. Jeg tager ud til Gentofte Biblioteks tegneseriedag 16. januar og Nørrebronx tegneseriedage i Verdenskulturcentret, Nørre Allé, Nørrebro, 20. og 21. februar.

   

Jeg ser mig selv som kulturbærer, og det primære er at udbrede kendskabet til, hvad tegneseriemediet kan, og med mine nyeste projekter - Bersærker og Germania - er formålet at gøre historien nærværende, og bruge den historiske tegneserie som andet end en platform for tom action og rene udstyrsstykker. Dem er der også nok af på markedet, mens jeg ser et stort markedspotentiale i at formidle konkret viden om fortiden.


Populærhistoriske værker storsælger, og tegneserien er som skabt til at kombinere fiktion og fakta i en underholdende helhed. På sin vis gælder det lige så meget om at sælge tegneseriemediet til det historieinteresserede publikum, som at popularisere historiefaget til de tegneserieinteresserede.


Jeg genkender mig således i Jens Markvardsens anmeldelse for Bogrummet:

Fortællingen er ret spændende, det er som en underholdende historielektion, man lærer mens man læser, og stemmer der stadig opfatter tegneserien som ren gøgl for laveste fællesnævner, bringes til skamme. Underholdning og historieformidling på én og samme tid.
bogrummetwp.dk/boganmeldelser/germania-af-eric-knipper/


Jeg har stand på to af vinterens tegneseriearrangementer:


Total Tegneseriedag på Gentofte bibliotek

Magasinet Himmelskibets arrangement på Gentofte bibliotek, hvor der er marked og foredrag m.m. Det er kulturbærerbegrebet helt konkret, bringe kultur ud til dér, hvor folk er. Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup. 16. januar 2016 kl. 11-15, 12-20 begge dage, fri entré.
Total tegneseriedag


Nørrebronx tegneseriedage på Nørrebro

Som tegner og forlægger for Nørrebronx tegneserien er jeg selvfølgelig med på mini-messen og tegneserie-markedet d. 20. og 21. februar i VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, 2200 København N. Gratis entré.
Nørrebronx tegneseriedage
  

Opslag fra bersærker 1