hh
 
   
Tilbage til nyheder  
 

Mit tegneserieår 2015

 
Skrevet af Eric Knipper
 

Tre tegneseriefestivaler, to artikler og en udgivelse samt etableringen af mit nye forlag Eric Knipper Publishing blev det til i år, men jeg synes jo aldrig selv, der sker nok.

   

Jeg har været på 3 tegneseriefestivaler i år: Først Copenhagencomics i Øksnehallen på hippe Vesterbro, så Comiccon Malmø og Art-Bubble i Rundetårn, så jeg fik da flyttet nogle tegneserier.


Bersærker 1 er udkommet på papir på dansk og engelsk på mit nye forlag Eric Knipper Publishing, der dog hostes her på The SyndiKate.


Anmeldelse på bogrummet

Bersærker 1 fik en fin anmeldelse på bogrummet.dk, hvor læsere anmelder bøger.


Jens Markvardsen skriver:

Historie, der absolut ikke var et af mine yndlingsfag i gymnasiet, kunne vinde højt ved at udskifte noget af det dræbende kedelige og teksttunge læsestof, med et mere dynamisk medie som tegneserien her. De fleste støvede lektorer vil nok rynke på næsen, hvilket der ikke er nogen reel anledning til, for det drejer sig om en tegneserie, der ikke giver køb på det faglige indhold.


Bersærker 1 i Bogrummet


Metronaut om selvudgivere

Netmagasinet Metronaut, der skriver bredt om popkultur (film, spil, tegneserier) har udgivet en artikel om selvudgiver forlag. Jeg blev sammen med kollegerne Jan Kjær og Johan Nørgaard Pedersen interviewet til Anders Dreyers imponerende velresearchede artikel "selvudgivelse i kongens Danmark, her en tekst-selfie:


Som selvudgiver kan jeg tjene det samme ved at sælge langt færre eksemplarer, som ved at få royalties fra et forlag, og jeg har nok læsere til, at jeg synes, det er sjovt at blive ved. Jeg har altid haft masser af opbakning fra mit netværk og oplevet mange sejre, hvor jeg tænkte, den går nok ikke, men det går den så alligevel.


Metronaut om selvudgivelse


Jeg har jo også tidligere udgivet eksempelvis Nørrebronx, mens jeg tog ferie fra forlæggerfaget med Germania, der blev udgivet af Faraos Cigarer. Jeg deler fortjenesten med mig selv, til gengæld må jeg så punge ud og ta´ hele slæbet. Og den store belønning som selvudgiver er jo, at ingen kan lukke mig ned, og jeg kan sige "my way or the highway."


  


Stolt tegner og forlægger på festivalstanden, Art-Bubble 2015. Jeg solgte mine værker Nørrebronx, Germania og Bersærker 1.