hh
 
   
Tilbage til nyheder  
 

Germania i medierne

 
Skrevet af Eric Knipper
 

I forbindelse med lanceringen af Germania-albummet er jeg blevet interviewet til bagsiden af Kristeligt Dagblad og programmet "Alle tiders historie" på Danmarks Radio. Derudover har der været en artikel i kultursektionen af Flensborg Avis og en anmeldelse i Politiken samt en nyhedsartikel i tegneserietidsskriftet Strip!.

   

DR P1

Dorthe Chakravarty har interviewet mig til hendes ugentlige radioprogram "Alle tiders historie," som det ene ud af to indslag om tegnet historie, hvor det andet indslag handlede om håndtegnede søkort fra Forsvarets Bibliotek. Her er en bid fra hjemmesiden om udsendelsen, der havde premiere 5. november 2012:

"Tegneserien er blevet til i et tæt samarbejde med Nationalmuseet, hvor han har haft adgang til Oldtidsbiblioteket, og ikke mindst har enheden Danmarks Oldtid stået til rådighed med faglig bistand.

På den måde er den ellers fiktive fortælling skabt i overensstemmelse med faktuel historisk viden, og dermed også en stor del realisme."

Her finder du udsendelsen

Kristeligt Dagblad

Her kunne man 21. november 2012 finde en stor artikel om Germania på bagsiden. Josephine Schnoor interviewede mig til artiklen "Ny tegneserie puster liv i Germanien." sammen med Peter Penz, der er inspektør ved Nationalmuseet. Hun skriver:

"Så dramatisk sættes scenen i den spritnye tegneserie, Germania. Herefter går det over stok og sten eller rettere slag i slag for den unge helt, Hariuha, en kimbrerkriger i romersk tjeneste.

Men tiden omkring det 3. århundrede e.Kr. var dramatisk, og den absolutte magtfaktor, Romerriget, spillede med mere eller mindre held med de militærstrategiske muskler overfor sine naboer. Mere held, når de fik skabt splid mellem de germanske stammer. Mindre held, når selvsamme stammer slog pjalter og våbenføre mænd sammen og gik imod stormagten."

Læs mere her

Strip!

Paw Krogsbæk Mathiasen har interviewet mig til den aktuelle udgave af tegneserietidsskriftet Strip! Det er blevet til nyhedsartiklen "Knippers lov" om Germania og tegneseriens tilblivelse:

"Germania" er skabt af den tysk (helt bestemt slesvigsk) fødte serieskaber Eric Knipper, der især er kendt for sin Nørrebronx-serie fra midten af sidste årti. Da Knipper for ti år siden så Nationalmuseets udstilling "Sejrens Triumf" om Norden i skyggen af Romerriget, gik det op for ham, at de udstillede romerske genstande i højere grad var udtryk for aktiv romersk politik end slet og ret samhandel, og hans nysgerrighed blev vakt."

Læs mere om Strip!

Politiken

Søren Vinterberg giver i sin anmeldelse "Fælles front mod Rom" (Politiken 1.december) 3 ud af 6 hjerter til Germania:

"Den slesvigskdanske tegner Eric Knippers research i romersk og germansk bygge- og livsstil imponerer mig mere end hans bevidst grove penselføring, men dyster farvefæring og slagskygger signalerer alligevel historisk distance: jernalder."

Så der er ris og ros, og jeg er altid glad over at blive fundet værdig til en anmeldelse.

Læs netudgaven af anmeldelsen

Flensborg Avis

Hans Christian Davidsen giver i artiklen "Sydslesviger bag historisk tegneserie" også et rids af min baggrund:

"Trofaste læsere af Flensborg Avis vil måske huske striben "Jørg", der blev bragt en gang om ugen i avisen i 1992-1993. Manden bag striben hed Eric Knipper, stammede fra Slesvig og blev dengang student fra Duborg-Skolen i Flensborg. Siden flyttede han til København, hvor han tog en kandidatgrad i moderne kultur og kulturformidling på universitetet. Nu er Eric Knipper ude med en ny tegneserie, "Germania", der er udkommet på forlaget Faraos Cigarer i et samarbejde med Nationalmuseet i København."

Læs mere her